Microplastics: ʻokiʻoki i nā papa me nā mea huna hiki ke hoʻohui ʻia i ka meaʻai

Ke hoʻi ʻoe i ka home a hoʻomaka i ka kuke ʻana no kou ʻohana, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka papa ʻoki lāʻau ma mua o ka palaki e ʻoki i kāu mau mea kanu.
Hōʻike ka noiʻi hou i kēia mau ʻano ʻokiʻoki e hoʻokuʻu i nā microplastics e pōʻino ai kou olakino.
ʻO kahi haʻawina hou o South Dakota State University i paʻi ʻia me ka hui pū ʻana me ka American Chemical Society i ʻike i ka hala o hoʻokahi makahiki, nalowale nā ​​​​pepa plastik i ka nui o nā microplastics e like me ke kaumaha o 10 mau kīʻaha ʻulaʻula Solo.
I loko o ke aʻo ʻana, "Nā Papa ʻoki: He kumu i mālama ʻole ʻia o nā Microplastics i nā meaʻai kanaka," ʻoki nā mea noiʻi i nā kāloti ma nā papa polyethylene a me polypropylene.A laila holoi lākou i nā mea kanu a hoʻohana i nā microfilters e hoʻoholo ai i ka nui o nā mea palaka i paʻa i ka meaʻai.
Ua ʻike nā mea noiʻi e hiki ke loaʻa i nā mea kanu olakino ma waena o hoʻokahi a me ka ʻumi mau ʻāpana microplastic e pili ana iā lākou i kēlā me kēia manawa i ʻoki ʻia.ʻAʻole ʻono e like me ke kāleka a i ʻole nā ​​aniani i ka sopa.
Manaʻo ka poʻe noiʻi inā ʻoe e hoʻohana i ka papa ʻoki i kēlā me kēia lā, hiki iā ʻoe ke komo ma waena o 7 a 50 grams o nā microplastics mai kahi papa ʻoki polyethylene a ma kahi o 50 grams mai kahi papa ʻoki polypropylene.ʻO ka awelika kaumaha o hoʻokahi kīʻaha ʻulaʻula ma kahi o 5 grams.
ʻO ka hapa nui o nā noiʻi ʻaʻole i hoʻoholo i ka hopena olakino o nā microplastics ma muli o ka palena o ka ʻikepili noiʻi lōʻihi.Manaʻo kekahi poʻe loea olakino hiki iā lākou ke hoʻopau i ka ʻōnaehana endocrine a hoʻoulu i ka mumū.
Mai kona komo ʻana i WTOP, ua paʻa ʻo Luke Luckett i nā kūlana a pau i loko o ka lumi nūhou, mai ka mea hana a i ka mea kākau pūnaewele a ʻo ia ka mea hoʻolaha limahana.He mea pāʻani pôpeku UGA ʻo ia.E hele kāua, Dougs!
© 2023 VTOP.Ua mālama ʻia nā kuleana āpau.ʻAʻole i manaʻo ʻia kēia pūnaewele no nā mea hoʻohana ma ka European Economic Area.


Ka manawa hoʻouna: Nov-02-2023